Groente die plakt

PostNL komt zelfs tot in de moestuin. De postbezorger brengt namelijk een postzegelvel uit met het thema ‘Mijn groentetuin’. Op de zegels staan zes verschillende soorten groenten die, volgens de brievenbezorger gemakkelijk zelf verbouwd kunnen worden.

Van links naar rechts zien we de groenten ontkiemen, groeien en de oogst van verschillende groenten. Het postzegelmapje gaat door het leven als nr. 585 Mijn groentetuin. Dit postzegelmapje is aangevuld met extra informatie over het onderwerp, het ontwerp en de technische gegevens.

Op de zegels staan sla, aubergine, venkel, radijs, zoete aardappel en raapstelen. Voor het gemak staat op de zegels ook aangegeven wanneer deze het beste gezaaid kunnen worden en wanneer ze oogstrijp zijn.

De klevers zijn ontworpen door het Arnhemse bureau De Vormforensen van Anne-Marie Geurink en Annelou van Grinsven. Voor het beeld dat ze op de postzegels hebben gebruikt, trok het duo naar biologische boerderij De Horsterhof in Duiven.

Het groeiproces vertaalden ze in een abstracte weergave van de letters ‘land’ in het ‘Nederland’ op de postzegels. Die groeien als het ware mee.

Bestel de zegels via de website van PostNL. Mensen die een luxe editie willen met een mooi vormgegeven mapje en een korte toelichting, kunnen deze hier bestellen.

Postzegels met afbeeldingen van groente.
Postzegels met afbeeldingen van groente.